Waarom ik mijn dag met een glas warm citroenwater begin

….en waarom jij het ook zou willen doen

 

 

Zoals je weet, het is belangrijk voor je gezondheid om de hele dag door voldoende water te  drinken en daarmee goed gehydrateerd te blijven.

Het is echter minder bekend dat hierbij ook de temperatuur van het water een belangrijke rol speelt. Met de versgeperste sap van een halve citroen erbij maak je het nog beter voor je lichaam.

Wil je optimaal profiteren van de weldadige effecten van warme citroenwater? Drink het op nuchtere maag in de ochtend!

(Ik doe dit in ieder geval al jaren zo…. en wil zeker niet zonder!)

 

Een aantal voordelen van warm citroenwater op nuchtere maag in de ochtend:

  1. Helpt de spijsvertering op gang te komen en je lichaam te re-hydrateren

Dit is niet eens zo zeer aan de toegevoegde citroen te danken maar meer aan de temperatuur van het water. In dit geval hoeft je lichaam geen extra energie aan het op lichaamstemperatuur te brengen van het genuttigde water te besteden en kan gelijk aan het re-hydrateren van je vitale organen beginnen.

Bedenk eens dat je tijdens je slaap (in optimaal geval) ca. 8 uur lang geen water tot je hebt genomen. Het is een efficiënt manier om na het opstaan meteen je lichaam en geest op te starten.

  1. Verbetert de doorbloeding

Ons lichaam kan behoorlijk stijf aanvoelen na het opstaan. Dit is een gevolg van verminderde hartslag en bloedcirculatie tijdens de nacht. Met warm water wordt de bloedsomloop vrijwel meteen gestimuleerd, strakke bloedvaten kunnen zich beter ontspannen.

  1. Werkt als natuurlijke doorspoeling

Onze lever is hard aan het werk tijdens onze slaap, de tijd wanneer ons lichaam zich herstelt, regenereert.  Met het drinken van voldoende warm water in de ochtend helpen we ons lichaam deze processen optimaal uit te voeren.  Je lever is hier dankbaar voor! De toegevoegde citroensap stimuleert  de gal– en maagzuurproductie.

  1. Versterkt het immuunsysteem

Citroen bevat vitamine C. En Kalium! Krijgt je lichaam ze op nuchtere maag als eerste in de ochtend binnen, kan het ze optimaal opnemen en daarmee je afweersysteem oppeppen. Verder is vitamine C ook weldadig voor je bijnieren en kan de effecten van stres verminderen.

  1. Remt veroudering en reinigt de huid

Warm water helpt de toxische stoffen – die uit onze omgeving en voedsel in ons lichaam terecht zijn gekomen – weg te spoelen. Deze toxische stoffen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor de beschadiging van cellen wat veroudering veroorzaakt.

Door de extra hydratatie en vitamine C (nodig voor de productie van collageen) krijgt de huid weer zijn elasticiteit en natuurlijke, gezonde “glow” terug.

  1. Reguleert het gewicht

Warm water versnelt de stofwisseling en hierdoor draagt bij aan gewichtsverlies. De nieren genieten ook van de hydratatie in de vroege ochtend, ze functioneren beter  wat leidt tot een betere bloedsuikerspiegel- regulatie.

 

Zit je nog te twijfelen?….. ik zou zeggen, probeer het gewoon zelf uit en kijk hoe je je voelt.

 

Bron:

http://www.bewellbuzz.com/general/cold-or-warm-water-whats-better/

http://www.webmd.com/diet/20040105/drinking-water-may-speed-weight-loss

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply