Over Melinda

Hallo! Ik ben Melinda. Ik ben blij dat je er bent!

Wil je je ook een gezonde levensstijl aanleren die gebaseerd is op de juiste voeding en verzorging, voldoende beweging en ontspanning? Een balans van body en mind, iets die je zonder moeite en langdurig vol kunt houden en waar je je gelukkig bij gaat voelen? Mooi. We zijn op dezelfde golflengte.

Gevarieerde artikelen, soms met wetenschappelijke informatie of handige tips, leuke weetjes, gezonde en tegelijk oh zo lekkere recepten of simpele “do it yourself” handleidingen? – je zult ze allemaal terugvinden op deze blog. Het is een verzameling van alles waar ik al jaren lang gepassioneerd mee bezig ben en wat mijn leven voor goed heeft veranderd.

Mijn eigen zoektocht begon zo een jaar of 5 geleden. Ik probeerde eerder al gezond te eten (zat ook keurig op de sportschool) en dacht al die tijd goed bezig te zijn. Ik heb ten slotte altijd de “gezonde keuze” producten gekocht in de supermarkt, juist, de producten met minder vet, zonder toegevoegde suiker ezv. Appeltje-eitje dus. Maarrrr….wat zat ik toch fout! Dit soort (light) producten zijn regelmatig volgeladen met chemische stoffen die vaak nog veel slechter voor je lichaam zijn dan bv. suiker . Nou, hier had ik dus destijds geen idee van!

Ik had al een tijdje het éne kwaaltje na het andere. Gelukkig niet heel ernstig, maar toch maakte ik me zorgen. Hallo, ik ben nog hartstikke jong en nu begint het aftakelen al?! Want zo voelde het soms. En toen besefte ik: vanaf nu – wil ik gezond blijven – zal ik voor mijn lichaam zelf moeten zorgen! Ondertussen zag ik mensen in mijn directe en bredere omgeving ernstig ziek worden. WAAROM gebeurt dit? Waar ligt het aan? Is het alleen een kwestie van goed geluk dat je wel of niet gezond blijft? Dit kon ik niet geloven. Er zal toch wel zeker IETS zijn wat we voor ons zelf kunnen doen? Vanaf die dag begon ik met lezen. Onderzoeken. En nog meer lezen. (ja, het was heel interessant en erg boeiend!) En dan natuurlijk zelf uitproberen. Ik ging met kleine stapjes. Steeds verder. En ja hoor, ik begon mezelf beter te voelen. Ik was weer fit, vol energie en voelde me lekker in mijn vel. Het werkte dus!!!

Op een gegeven moment merkte ik dat ik al mijn vrije tijd besteed aan het bedenken en uitproberen van nieuwe recepten, het maken van eigen verzorgingsproducten of middeltjes tegen gewone kwaaltjes. Het werd een soort uit de hand gelopen hobby van mij. LEUK, maar toch begon het te kriebelen: “Hier moet ik wat meer mee! Dit moeten andere mensen ook weten!”
En wat is er een betere manier dan een blog waar ik al de informatie met mensen die dezelfde interesse hebben (met jou dus) kan delen? … Kweeenie.

ZO! Zo kwam het dus. Heel enthousiast met deze blog begonnen…. Hou het wel goed in de gaten want er komt natuurlijk steeds meer op te staan! Hoop dat ik je kan helpen zodat jouw zoektocht ook een succesverhaal wordt!

TAKE CONTROL. START TO SHINE!

Veel plezier en gezondheid!

Liefs, Melinda