Appel-kaneel ontbijt cake

(niet alleen voor ontbijt)

 

Wil je een gezonde, toch lekkere alternatief voor ontbijt? Dan kan ik je deze appel-kaneel cake zeker aanraden! In de transformatie naar een gezonde lifestyle vond ik het altijd moeilijk om iets gezonds toch smakelijks op de ontbijttafel  te zetten wat ook nog snel klaar is. Dit gerecht kun je het beste een dag van te voren klaarmaken en de volgende ochtend heb je een super snel, voedend ontbijt. Het recept komt van de Amerikaanse blog Primally inspired. Het is eiwitrijk wat het afvallen (mocht het nodig zijn) in ieder geval vergemakkelijkt. Er zitten geen granen in, dus is glutenvrij en natuurlijk ook (en daar ben ik compromisloos in) geraffineerde suikervrij!

Ingrediënten (voor 6 personen):

– 4 niet te grote biologische appels, ongeschild, in kleine stukjes gesneden

– 120 ml water

– 1 tl Bourbon vanille poeder

– 2 el kokosvet / grasboter / ghee

– 9 biologische eieren

– 2-3 el ahorn siroop of honing

– 3 el kokosmelk

– 3 el kokosmeel

– ½ tl kaneel (extra)

– ¼ tl baking soda

– Snufje zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 175 graden.

2. Doe de appelstukjes samen met het water, kaneel en vanille in een pannetje en laat het zachtjes  sudderen totdat de appels zacht zijn – ca. 10 minuten.

3. Voeg de boter / kokosolie toe, roer het goed door zodat deze smelt en zet het voor een paar minuten opzij.

4. Doe de eieren, kokosmelk, kokosmeel, baking soda, ahorn siroop, zout en de extra ½ tl kaneel in en kom en meng deze met een keukenmachine goed door elkaar zodat je een egale mengsel krijgt.

5. Voeg nu de appeltjes hieraan toe.

6. Giet de mengsel in een ovenschaal (ca. 20×20 cm) en bak het ca. 35-40 minuten klaar. (check het met een satéprikker)

7. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply