Rodekool salade met zoete mango

(brengt het zonnetje op je bord)

Deze vrolijk gekleurde salade is vanaf het eerste moment een favoriet in ons huis!

Het bevat (h)eerlijke ingrediënten, is in een handomdraai klaar en ERG lekker.  Zelfs mijn kinderen – die toch niet altijd even gek op salades zijn – zitten ervan te smullen elke keer weer. (Zou dit nou niet door de heerlijk zoete mango komen? Ach, wat maakt het uit? ….Ze eten SALADE!!!  Dit besef maakt me alleen al gelukkig!)

Het recept komt uit het kookboek: Everyday Paleo van Sarah Fragoso. Aangezien het succes dat het bij ons heeft bereikt, zit ik geen moment te twijfelen om het met jullie te delen.

Ingrediëntenlijst voor 4 personen:

– ½ (wat kleinere) rode kool

– ½ komkommer

– 1 sjalotje

– 1 mango (geschild)

– 2 el extra vierge olijfolie

– 1 el biologische balsamico azijn

– Zwarte peper naar smaak

Bereiding:

1. Snij alle groenten en fruit in kleine, fijne stukjes en doe ze in een kom.

2. Meng de olie en azijn erdoor.

3. Breng het op smaak met wat gemalen (zwarte) peper.

4. Geniet ervan!

Tip: Er lekker bij gebraden verse worstjes en zoete aardappel frietjes!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply