Homemade Hot Chocolate

Gezond, suikervrij, zonder melk

Wie houdt er nou niet van de smaak van hot chocolate???

Dat bedoel ik! Ik ken ook niemand.

Toch is de traditionele chocomel géén goede keuze als we het op “gezond” willen houden. Je weet wel: suiker, melk… ach, laat maar ook!

Niet getreurd, we maken het gewoon gezond! Toch? Zo simpel is het.

Aan dit recept is er nog gelatine, kurkuma en kaneel toegevoegd om het nog gezonder te maken. Aangezien kurkuma in vet oplosbaar is doen we er ook nog boter of kokosolie bij – zo kan je lichaam het makkelijk opnemen.

Je zult het merken, het is ook nog ééns een echte energie booster!

Ingrediënten voor één grote beker:

  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el (grass fed) gelatine poeder
  • ca. 1/2 tl kurkuma
  • ca. 1/2 tl kaneel
  • 2 tl roomboter of kokosolie (of combinatie ervan)
  • 2 tl honing (of meer of minder – naar eigen smaak)
  • beetje Keltisch zeezout
  • mespunt bourbon vanille
  • ca. 50 ml amandelmelk / kokosmelk (of meer of minder naar eigen smaak)
  • heet water

Bereiding:

  • Pak een grote beker en doe er alle ingrediënten in behalve de kokosmelk/amandelmelk en het water.
  • Giet er een scheutje van de melk in en roer het goed.
  • Voeg de rest van de melk toe en roer het nogmaals goed door.
  • Schenk het hete water erbij…..nu moet je het de laatste keer nog goed doorroeren!
  • Klaar is je heerlijke, gezonde chocomel. Zelfgemaakt!
  • Geniet ervan!

Tip: Je kunt ook alles in een blender doen, dan ben je nog sneller klaar.

Dit recept is geadapteerd van wellnessmama.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply