De beste pompoensoep ooit

…met geroosterde groenten en spek…
Om eerlijk te zijn: ik hou van pompoensoep. Ik heb dan ook behoorlijk wat (heerlijke) varianten geproefd. Pittig of zoetig, met of zonder kokosmelk…..allemaal jammie!….. Maar toch, als je mij vraagt beschouw ik deze pompoensoep met geroosterde groenten en spek de beste ooit!
Laat de wind maar razen buiten, de regen kletteren op het dak! Met dit gerecht wordt het vanzelf gezellig in huis. Tijdens het roosteren ruikt het al heerlijk in de huiskamer zodat je amper kunt wachten tot de soep klaar is. De mooie diepe kleur en de rijke smaak maakt het (hart)verwarmend, een echte herfstmaaltijd dus!

pompoen roosteren
Ingrediënten:
 – 500 g biologisch pompoen in stukjes gesneden
 – 1 (biologische) rode paprika (in stukjes)
 – 1 ui (in stukjes)
 – 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
 – 100 g spekblokjes (van goede kwaliteit)
 – Olijfolie
 – Peper, zout en tijm naar smaak
 – 500 ml bouillon (bij mij kippenbouillon)
Voor de garnering: crème fraîche, knapperig gebakken spekblokjes (niet op de foto maar van harte aanbevolen), korianderblaadjes
Bereiding:
– Leg de pompoen-, paprika- en ui stukjes op een braadslee.
– Verdeel de knoflookplakjes en de spekblokjes erover.
– Besprenkel alles met olijfolie en strooi nog wat versgemalen peper en zout erover.
– Rooster de groenten met de spek een half uurtje (of totdat de pompoen zacht is) in de oven op 180 graden.
– Na het roosteren haal de braadslee uit de oven en doe alles in een pan.
– Pureer het fijn met een staafmixer zodat er een gladde mengsel ontstaat.
– Voeg de bouillon en ca 1 tl tijmblaadjes toe.
– Breng het op smaak met peper en zout.
– Even op de kook brengen, dan op lag vuur 5 à 10 minuten laten simmeren.
For the best result: Garneer het met crème fraîche, knapperig gebakken spekblokjes en korianderblaadjes
Genieten maar!
Previous Post

No Comments

Leave a Reply